Sportski direktor Cluja: Najbolja su ekipa u Bosni i Hercegovini
FOTO - EPA

Poziva na ozbiljan pristup

Sportski direktor Cluja: Najbolja su ekipa u Bosni i Hercegovini

A. Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak Borac nije bio miljenik sreće prilikom žrijebanja parova 1. prekola Lige prvaka.

Naime, kuglice su Borac spojile sa Clujom, rumunskim prvakom koji je u ovom dvomeču apsolutni favorit.

Svjesni su u rumunskom klubu toga, ali ipak pozivaju na oprez, a sportski direktor Cluja, Marius Bilasco, smatra da trenutna tžišna vrijednost ekipa ništa ne predstavlja.

"Vidite, bili smo emotivni prilikom žrijebanja. Naravno da smo želili što lakšeg protivnika. Dobili smo Borac, prvaka Bosne i Hercegovine. Ako su osvojili prvenstvo u svojoj zemlji, onda su najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Tako bismo ih zasad trebali gledati. Tržišna vrijednost ekipe može nešto govoriti, ali ne zaboravite, kada smo postizali sjajne rezultate u Evropa ligi i Ligi prvaka, to nije igralo ulogu. Naši protivnici su bili mnogo vrijedniji od nas", istakao je sportski direktor rumunskog prvaka.

On smatra da su Zakarić i Vranješ najvažniji igrači Borca.

"Dakle, tržišna vrijednost nije referentna tačka. U Borcu igraju dvojica iskusnih igrača koje dobro poznajemo. Zakarić, koji je igrao za Craiovu i Vranješ koj ije igrao za Cluj i Pandurii. Fokusirani smo na ono što nas očekuje", govori Bilasco.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sportski direktor Cluja na kraju je istakao da opuštanja ne smije biti jer su iznenađenja u fudbalu moguća.

"U fudbalu nema opuštanja. Svako opuštanje može biti kažnjeno. Ako se opustite dolazi do iznenađenja. Mi to ne želimo, naše namjere su dugo evropsko putovanje. Naša energija i koncentracija će biti usmjereni na prvu utakmicu koju ćemo odigrati", zaključio je sportski direktor Cluja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
a vi ste najjadniji i najofirniji portal na svijetu .. kupljeni za čokoladu :)
12 1
Klicko
Vico zavrsi ovo pasha mojjjjj
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi