Navijači Sarajeva ga ne pamte po dobrom, nakon 12 godina u BiH i to s timom od 27 miliona eura

Ko je taj Cluj?

Navijači Sarajeva ga ne pamte po dobrom, nakon 12 godina u BiH i to s timom od 27 miliona eura

S. Grebović

Voljom žrijeba u Nyonu u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka Borac će igrati sa ekipom Cluja.

Bh. prvak će snage sa prvakom Rumunije odmjeriti 6. ili 7. jula u gostima, dok će se revanš susret u Banja Luci igrati 13. ili 14. narednog mjeseca.

Mogući protivnici ekipe Marka Maksimovića pored Cluja bile su ekipe Shkendije, Alashkerta i Budućnosti iz Podgorice, no ipak će banjalučka ekspedicija morati put Rumunije te se može konstatovati da nisu imali sreće prilikom žrijeba.

Ekipa Cluja suvereno je došla do titule prvaka svoje zemlje sa 54 osvojena boda, ostavivši najvećeg rivala FCSB (nekadašnju Steauu) devet bodova razlike iza sebe.

Regularni dio sezone FCSB je završio na liderskoj poziciji sa bodom više od Cluja, koji je u play offu stvari preokrenuo u svoju korist i došao do sedmog naslova šampiona svoje zemlje.

Tim je to koji prema podacima Transfermarkta vrijedi 27,55 miliona eura, a navrijedniji igrač je Cristian Manea koji vrijedi blizu 2 i pol miliona eura.

Oglasi

Zanimljivo da boje Cluja brani bivši bh. reprezentativac Mateo Sušić koji je za Zmajeve odigrao pet zvaničnih susreta. 

Najefikasniji igrač u prošloj sezoni ove ekipe bio je veteran Ciprian Ioan Deac koji je postigao 13 pogodaka.

Sa druge strane vrijednost Borca se procjenjuje na 6,4 miliona eura.

Navijači Sarajeva se nerado prisjećaju Cluja koji je bio posljednja prepreka bordo timu u zadnjem pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni 2009/2010. U prvoj utakmici na Koševu rezultat je bio 1:1, dok je u revanšu rumunski predstavnik sa 2:1 prošao dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, ekipu Sarajeva je gol dijelio od grupne faze Evropske lige.

Bilo kako bilo poželimo puno sreće Borcu!

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzondzy
Samo hrabro momci tempirati formu i dati maksimum. Mora nas nekad i sportska sreća pogledati u evropi više, pravi je trenutak
2 5
Miki2
Mogu proći ako Vico naštima sudije koje će im dosusiti koji penal...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi