Plemići kreću na pripreme

Zrinjski promijenio plan priprema, danas novi odlazak?

S. Grebović

Do početka nove sezone u Premijer ligi BiH ostalo je manje od mjesec dana s toga je većina ekipa upalila motore.

Među njima je i Zrinjski, koji u novu sezonu ulazi u dosta izmijenjenom sastavu.

Plemići će od danas boraviti u Međugorju umjesto u Livnu koji je prvobitno planiran, ali je stručni štab odustao od priprema u ovom gradu zbog lošeg travnjaka.

Tim Segeja Jakirovića će u srijedu odigrati kontrolnu utakmicu protiv Posušja. Mjesto odigravanja meča još uvijek nije poznato. U subotu će mostarska ekspedicija put Sinja gdje će igrati također prijateljski meč i to protiv člana 1. HNL, ekipe Šibenika. Na ovaj put ide i novopečeni igrač ovog tima, Karlo Kamenar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pod Bijelim brijegom je u ovom prelaznom roku bilo veoma prometno. Klub su napustili Stanić, Govedarica, Vukoja, Filipović, Pezer, Ibanez, Pušić, Enin i Travaglia, a njima bi se možda već danas na izlaznim vratima mogao pridružiti i Ognjen Todorović.

Zrinjski po prvi put nakon 2013. godine ovog ljeta neće igrati u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje, pa će prvu zvaničnu utakmicu Plemići odigrati u prvom kolu Premijer lige BiH kada na Pecari budu gostovali Širokom Brijegu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.