Samo Njemačka ima dva predstavnika

Poznato deset sigurnih učesnika rukometne Lige prvaka

Admin Čaušević

Ukupno 22 tima iz 16 zemlja je apliciralo za učešće u rukometnoj Ligi prvaka u sezoni 2021/22. 

Nova sezona Lige prvaka igrat će se sa 16 timova koji će biti podijeljeni u dvije grupe od po osam učesnika. Za sada je poznato deset sigurnih učesnika.

Na osnovu EHF rang liste timovi iz pet najbolje rangiranih zemalja kao prvaci imaju fiksno mjesto u novoj sezoni. Samo će Njemačka kao vodeća na rang listi imati dva fiksna predstavnika.

Deset sigurnih učesnika nove sezone su: PPD Zagreb, Aalborg Håndbold, Barça, Paris St. Germain Handball, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, PICK Szeged, Vardar 1961, Lomza Vive Kielce i FC Porto.

Za preostalih osam mjesta apliciralo je 12 klubova koji će biti odabrani na osnovu niza faktora kao što su dvorana, tv prijenosi, rezultati u prošlosti itd.

Konačna lista učesniak za novu sezonu će biti objavljena u ponedjeljak 28. juna, dok je žrijeb na programu 2. jula u Beču.

Igranju u Ligi prvaka sljedeće sezone se nadaju: HC Meshkov Brest, GOG Handbold, Montpellier HB, Telekom Veszprém HC, Elverum Handball, Orlen Wisla Plock, Sporting CP, Dinamo Bucuresti, Gorenje Velenje, Kadetten Schaffhausen, IK Sävehof i Motor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.