FOTO - EPA

Ibanez seli u Madrid?

Real pojačanje pronašao u Romi?

Adnan Beganović

Brazilski odbrambeni fudbaler, Roger Ibanez, mogao bi ovo ljeto napustiti Romu.

Naime, prema pisanju inostranih medija za ovog 22-godišnjeg stopera zainteresiran je madridski Real.

Navodno, Ibaneza iz Reala prate već duže vrijeme i u narednim danima bi trebali uspostaviti kontakt sa igračem, ali i sa Romom za koju je ugovorom vezan do 2025. godine.

Tržišna vrijednog Ibaneza procjenjuje se na oko 25 miliona eura, no u ovom trenutku nema informacija koliko će Real ponudi rimskom klubu za otkup ugovora.

U prošloj sezoni za Romu je odigrao ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima, postigao je dva pogotka kojima je dodao isti broj asistencija.

U Italiju je stigao početkom 2019. godine, ali ne u Romu. Prvi klub na Apeninima bila mu je Atalanta koja ga je kupila od Fluminensea.

Bale ostaje u Realu?

Mnogo se španski mediji bave i sudbinom Garetha Balea, a čini se po njegovim izjavama da je odlučio ostati u Realu i boriti se za mjesto u timu.

Zadovoljan je Bale i zbog dolaska na klupu italijanskog stručnjaka Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mogu samo reći da sam imao odličan odnos s njim. Sjajan je trener i učinit će sjajne stvari za Real Madrid", rekao je Bale.

Njegova izjava protumačena je kao potvrda ostanka u Realu, posebno sada kada pruža dobre igre na Euru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.