Galaktikose je "nosio u zubima", ali kada je naletio na mlađahnog Ibru završio je "na ringišpilu"

Loše se proveo

Galaktikose je "nosio u zubima", ali kada je naletio na mlađahnog Ibru završio je "na ringišpilu"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je upisao nastupe u četiri različite decenije. Igrači protiv kojih je igrao na početku karijere se u odavno u penziji. 

Odavno je u penziji i Thomas Gravesen, legendarni Danac poznat po svojoj borbenosti i agresivnom načinu igre. Vrhunac karijere mu je bio u sezoni 2005/2006 kada je nastupao za Real.

Gravesen se u Madridu proveo samo jednu godinu. Za to vrijeme je u "zubima" pronosao nekolicinu Galaktikosa koji su bili štićenici Florentina Pereza. Prije svih Ronalda da Limu i Robinha.

Na jednom od treninga umalo je pretukao Robinha. Tada je umjesto nestašnog Brazilca umalo nastradao Cicinho. Svega se prisjetio nestašni brazilski bek.

"Gravesen je bio malo lud, a Robinho ga je izazivao. Proturio mu je loptu kroz noge, zatim je to ponovo učinio, a Gravesen ga je udario. Robinho ga je odgurnuo i ovaj je krenuo da ga udari. Capello ih je obojicu isključio sa treninga, a Gravesen je pogledao u mene i povikao je: Ubit ću ga, ubit ću ga. Tako je sve počelo", ispričao je Cicicnho.

Brazilski klan je uspio u nakani da otjera Gravesena iz REala koji je nekoliko dana nakon tog incidenta otišao u Celtic. Od fudbala se oprostio 2009. godine i to kao 32-godišnjak.

Oglasi

U jedinoj sezoni za Real odigrao je 34 utakmice uključujući i duel nokaut faze Lige prvaka protiv Juventusa gdje je naletio na mlađahnog Ibrahimovića.

Ibra je zaista odigrao fenomenalan meč u pobjedi Juventusa i prolasku dalje poslije produžetak. Nekoliko puta je magičnim driblinzima do ludila doveo Gravesena.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQYvV-gANZl/[/instagram]

Taj susret je Juve dobio s 2:0. Kraljevi su u Torino stigli s prednošću od 1:0, ali je David Trezeguet na asistenciju Ibre vratio stvari na početak, da bi u produžecima goste slomio Marcelo Zalayeta.

Danas, kada više nije vezan za nogomet, Gravesen zarađuje zahvaljujući kocki. Danac je u Las Vegasu navodno zaradio preko 100 miliona eura proteklih godina.

Osim što igra poker i zarađuje milione, Gravesen u slobodno vrijeme osvaja žene. Koketirao je s glumicom Kirom Igers, ali se na kraju odlučio vjeriti s češkom manekenkom Kamillom Persse.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upravo ona ga prati u stopu za poker stolovima i biva mu kao neka vrsta amajlije u ostvarivanju velikih profita zabavaljajući se u kockarnicama.

S druge strane Ibrahimović i 16 godina aktivno igra fudbal. Promijenio je u međuvremenu dosta klubova, a trenutno je u Milanu gdje je se prema vlastitom priznanju osjeća i najbolje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne treba ova web stranica promovirati divljacke startove u fudbalu. Ne vidim da je Ibrahimovic icim zaduzio BiH da se o njemu nesto posebno svaki dan pise. Kada je trebalo odbio je igrati za zemlju iz koje potice. A kada su se cetnici na Marakani izivljavali i psovali mu sve i svasta on ni mrdnuo nije. Jos se zalozio da se ne kazni beogradski klub. Ljigavac i bezvrijedan covjek. Bolje je napisite neki clanak o nekom igraci iz Klisa Buturovic Polje ili Zvijezda iz Stanisic Sela nego o ovome poltronu.
5 8
Eduard
I jos jedna sprdancija od teksta kod A.Causevica.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi