Zeničani imali uspješnu sezonu, koju je sa stilom završio Edin Konjić osvajanjem prvog mjesta na pojedinačnom prvenstvu BiH

Član STK Mladost najbolji stonoteniser u BiH

Uspješna sezona zeničke Mladosti začinjena trijumfom Edina Konjića na pojedinačnom prvenstvu BiH

Dino Kurbegović

Prošlog vikenda službeno je završena sezona kada je u pitanju stoni tenis. Nakon osvajanja titule prvaka države ekipe Mostara, koji su u dramatičnom finalu bili bolji od zeničke Mladost, na red je došlo i pojedinačno državno prvenstvo BiH.


Titulu prvaka osvojio je Edin Konjić iz zeničke Mladosti, koji je u finalu pobijedio Edina Gutića iz tuzlanske Kreke. Ovom titulom Konjić se učvrstio na prvom mjestu najboljih stonotenisera BiH, te je izborio nastup u reprezentaciji BiH.

"Ovim prvenstvom sam pokazao da sam najbolji i očekuju me u dresu reprezentacije u avgustu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se najvjerovatnije igrati u Bugarskoj. Stalno sam u vrhu, međutim ovo je izgleda nagrada za moj trud i igre ove sezone. Mi se trudimo dugi niz godina da održimo ekipu na okupu koja je sastavljena od naših igrača, od igrača iz Zenice koji su ponikli u našoj školi stonog tenisa. Prije par godina imali smo Šečibovića koji je bio prvi u svim kategorijama, kadetskoj, juniorskoj. Sada imamo neke druge dječake koji su prvi u svojim kategorijama. Tu smo još uvijek Dizdarević, Zahirović i ja koji smo nešto stariji igrači i nadamo se da ćemo u narednom periodu uz ove mlade momke ostati u vrhu bh. stonog tenisa", kazao je Edin Konjić član STK Mladost iz Zenice.

Osim titule pojedinačnog prvaka BiH, Konjić je u igri parova zajedno sa Damjanom Markovićem iz “Željezničara” osvojio drugo mjesto. Zenički par Kenan Zahirović i Adin Šećibović su bili trećeplasirani. Osvojenim medaljama na pojedinačnom seniorskom prvenstvu zenički stonoteniseri okončali su još jednu uspješnu sezonu u kojoj su potvrdili da su među najboljima u našoj zemlji, te da im fali samo još malo više lokalne podrške da osvoje titulu i u klupskoj konkurenciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.