STK Mladost iz Zenice pobjedom nad Vitezom osvojio jesenju titulu
Zajednička fotografija nakon meča između STK Mladost i STK Vitez u kojem su Zeničani slavili, te na kraju osvojili jesenju titulu prvaka BiH

Tri kluba na proljeće u borbi za prvaka

STK Mladost iz Zenice pobjedom nad Vitezom osvojio jesenju titulu

D. Kurbegović

Jučer je prema kalendaru STS BiH bilo na rasporedu 9. ujedno i posljednje kolo prvog dijela Premijer stonoteniske lige, u kojem je vodeća Mladost ugostila ekipu Stk “CM” Vitez, te su ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1. Ovim trijumfom klub iz Zenice je osvojio jesenju titulu.

Zeničani su bili favoriti prije meča protiv Viteza, a to su opravdali i na terenu, te su slavili laganu pobjedu.

Rezultati po mečevima, Stk “Mladost” Zenica– Stk “CM” Vitez 4:1
Konjić Edin- Stjepić Igor 3:0, Dizdarević Mirza- Livančić Hrvoje 3:0, Zahirović Kenan- Bobaš Ivan 2:3
Dizdarević/Konjić- Bobaš/Stjepić 3:0 i Konjić-Bobaš 3:1

Ovom klub iz Zenice je zvanično osvojio jesenju titulu prvaka BiH, s omjerom pobjeda i poraza 8:1 (zbog boljeg međusobnog omjera s drugoplasiranom i trećeplasiranom ekipom).

Svakako da će u drugom dijelu sezone biti velika borba za prvaka između Mladosti, Vogošće i Mostara, a Zeničani vjeruju da ove sezone mogu pri put u svojoj historiji osvojiti titulu prvaka BiH.

Tabela nakon prvog dijela sezona:

 Stk “Mladost” Zenica 8:1, Stk “Vogošća” Vogošća 8:1, Stk “HT Eronet Mostar” Mostar 8:1, Stk “Aladža” Sarajevo 6:3, Stk “CM” Vitez 4:5, Stk “Bosna” Sarajevo 4:5,  Stk “Banja Luka” Banja Luka 4:5, Stk “Kreka” Tuzla 2:7, Stk “Hašim Spahić” Ilijaš 1:8,  Stk “Lukavac” Lukavac 0:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi