Stigao Živković

Novi napadač i zvanično u Borcu

Edmir Škorić

Hrvatski napadač Ante Živković i zvanično je postao član novog bh. prvaka.

Živković u Borac stiže iz redova turskog Umraniyespora, a potpisao je ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Živković je takođe igrao i za Aluminij, Šibenik, Toronto Hrvatska (Kanada), Novigrad i Dugopolje.

Trenre Borca Marko Maksimović oduševljen je njegovim dolaskom i hvalio je napadača koji bi trebao da pomogne Banjalučanima u ostvarivanju zacrtanih ciljeva u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da je Ante neko od koga očekujemo da podigne nivo konkurencije i da potvrdi svoj dolazak na najbolji način. Radi se o igraču koji je prije godinu dana bio najbolji strijelac slovenačke lige, postigao 15 golova, a stiže nam sad iz Turske. Posjeduje iskustvo, ima 28 godina i dok iščekujemo Jovu Lukića, sigurno da uz Živkovića, Moraitisa i Markovića imamo dobre napadače za sezonu. Vidi se da nije radio sa loptom, ali što se tiče fizičke spreme, veoma je profesionalan", istakao je trener Borca Marko Maksimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.