Mogla bi čak u zatvor

Navijačica prouzrokovala strašan sudar na Tour de Franceu, policija traga za njom

Endin Čaušević

Nevjerovatan sudar vidjeli smo jučer na utrci Tour de France, a za sve je kriva bila jedna od gledateljica.

Faza otvaranja ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea održana je jučer od Bresta do Landerneaua, a ovu etapu obilježio je nevjerovatan sudar o kojem danas bruji cijeli svijet.

Naime, jedna od gledateljica došla je na utrku s transparentom i porukom što je inače česta projava na biciklističkim utrkama.

Nakon što su biciklisti bili blizu nje ona je izašla na cestu i pokazala svoju poruku, a onda je nastao pravi haos.

Nakon 47 kilometara utrke jedan njemački biciklista se zabio u navijačicu koja uopšte nije gledala gdje su biciklisti i samo je gledala gdje je kamera kako bi se našla u kadru.

Nakon što se jedan biciklista zabio u nju izgubio je kontrolu i pao na zemlju, a onda je došlo do lančanog sudara i pravog haosa na stazi.

Francuski mediji objavili su da je policija pokrenula istragu jer žele pronaći ženu koja je uzrokovala ovaj sudar. Poručili su da rade sve da je pronađu i uhapse i sigurno je očekuje kazna.

Pojedini mediji objavili su čak da bi ona mogla dobiti i zatvorsku kaznu od godinu dana koju može izbjeći ako plati novčanu kaznu od 13.000 funti.

U ovom sudaru povrijeđena su 21 biciklista, a žena koja je sve uzrokovala je pobjegla. Međutim, očekuje se da će uskoro biti uhapšena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.