Tour de France neće biti odgođen, već pomjeren?

Organizatori trebaju da odluče

Tour de France neće biti odgođen, već pomjeren?

Admin Čaušević

Organizatori Tour de Francea u narednom periodu trebaju donijeti odluku šta uraditi s najprestižnijom biciklističkom utrkom za ovu godinu. 

Prema pisanju francuskog L'Equipea organizatori su fokusirani na pronalaženje novog datuma za utrku, dok uopšte ne razmišljaju o odgađanju.

"Nepredvidiva priroda globalne krize u kojoj se svi nalazimo znači da moramo biti strpljivi što se službenih saošštenja tiče, ali trenutno smo više fokusirani na odgodu utrke za neki kasniji termin tokom ljeta nego na otkazivanje", piše L'Equipe.

Tour de France se treba voziti od 27. juna do 19. jula, a odgoda trke za neki drugi termin bi iz organizacijskog ugla mogla biti problem jer oko 4.500 vozača, sponzora, organizatora i predstavnika medija tri sedmice putuju Francuskom.

Giro d'Italia je već ranije otkazan, dok je Vuelta a Espane koja se treba voziti krajem augusta i početkom septembra pod velikim znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti