Odlazi u Grčku

Hajrović se na poseban način oprostio od Dinama, spomenuo je i Zdravka Mamića

Samir Mlaćo
Izet Hajrović se jučer razišao sa Dinamom iz Zagreba.

Hajrović će karijeru nastaviti u grčkom Arisu i krenuti u nove izazove.

Ugovor je sada već bivši bh. reprezentativac potpisao na tri godine.

Danas se oprostio od Dinama, te navijača tog kluba. U objavi je posebne riječi posvetio Zdravku Mamiću.

 "Nakon 3,5 godine došao je trenutak da se oprostim od Dinama i Zagreba. Kada sam dolazio u Maksimir, znao sam da je Dinamo jak i moćan, tek sada kada odlazim znam koliko je VELIK!

U plavom dresu sam proveo lijepe trenutke, branio ga i ginuo za njega u svakoj sekundi. Nekada je bilo bolje, nekada manje bolje, ali uvijek istim žarom i bez kalkulacija. Jer drugačije ne znam.

Veliko HVALA Zdravku Mamiću i svima koji ste bili dio mog nogometnog puta u ove tri i pol godine. Od suigrača i trenera do navijača. Puno sam naučio od vas svih, stekao u vama prijatelje do kraja života a vi u meni navijača Dinama i Zagrepčanina do kraja života.

Vaš Hajro“, napisao je Hajrović.

Hajrović se nije našao u planovima Dinama za novu sezonu pa je transfer bio očekivan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajrović je u Dinamo stigao na ljeto 2018. godine iz Werdera, a zagrebački klub napustio je bez obeštećenja.

Pored Dinama bh. fudbaler igrao je još za Zurich, Grasshoppers, Galatasaray i Eibar. Prošle sezone upisao je 15 nastupa u svim takmičenjima za Dinamo, te je zabio tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.