Nastavlja niz

Novak "rješava" rivale na Wimbledonu po kratkom postupku, pitanje je može li ga neko zaustaviti

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Wimbledona.

S obzirom da Roger Federer nije onaj stari, da nema Rafe Nadala, a da je Stefanos Tsistipas već ispao, pitanje je koće uspjeti Novaka na putu do jubilarne 20. Grand Slam titule.

U prva dva kola Đoković nije imao problema. Iako mu je Draper uzeo set na početku 1. kola, prvi reket svijeta ga je razbio u naredna tri seta, a danas je očitao lekciju Kevinu Andersonu.

Južnoafrički teniser uzda se u svoj servis, nedavno je ispalio 41 as u meču, ali danas mu ništa nije pomoglo. Đoković je za 100 minuta slavio sa 6:3, 6:3, 6:3.

Novak brani titulu u Wimbledonu i s obzirom kako igra, pitanje je zaista ima li neko dovoljno municije da mu stane u kraj.

Novak će u šesnaestini finala igrati sa pobjednikom meča između Italijana Andreasa Seppija i Amerikanca Denisa Kudle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.