Poznati parovi prvog kola Wimbledona

Turnir počinje u ponedjeljak

Poznati parovi prvog kola Wimbledona

Edmir Škorić

Danas je održan ždrijeb u Wimbledonu, prema kojem su Novak Đoković i legendarni Roger Federer u različitim polovicama, što znači da je moguć njihov obračun u velikom finalu.

Srbijanski teniser je prvi favorit na Grand Slamu u Londonu, a kreće protiv Jacka Drapera iz Velike Britanije koji je 250. igrač na ATP listi.

Federer kao sedmi nositelj na startu igra protiv Adriana Mannarina, dok će Stefanos Tsitsipas u prvom kolu igrati protiv Francesa Tiafoea, a Andy Murray protiv Nikoloza Basilashvilija.

Đoković u svojoj polovici žrijeba ima jake rivale poput Andreja Rubljova i Stefanosa Tsitsipasa. Federer od velikih rivala ima Daniila Medvedeva i Alexandera Zvereva.

Inače, turnir počinje u ponedjeljak 28. juna i traje do 11. jula (nedjelja), kada je zakazano veliko finale. U toku su kvalifikacije, a bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da izbori plasman u glavni žrijeb turnira.

Sve parove pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Jel vam majke ti nije palo na pamet da objavite s kim igra Tomislav Brkić u dublu? Znate, onaj lik koji nam je ubjedljivo najbolje rangirani igrač na ATP. Al bitno da znamo da je ispao Džumi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi