Đoković bez problema do drugog kola na Wimbledonu, Tsitsipas senzacionalno ispao

Tiafoe iznenadio Grka

Đoković bez problema do drugog kola na Wimbledonu, Tsitsipas senzacionalno ispao

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je danas Jacka Drapera u prvom kolu Wimbledona.

Đoković je s pobjedom uspio da krene u pohod na odbranu titule na Wimbledonu, te ukoliko uspije da dođe do samog kraja onda će se izjednačiti s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju Grand Slam titula (20).

Srbijanski teniser nije baš najbolje otvorio današnji meč protiv Drapera koji je kroz kvalifikacije došao do prvog kola.

Draper je odlično počeo meč i pokazao svoj kvalitet, te je nakon 38 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima nakon što je prvi set dobio sa 6:4.

Međutim, to je bilo sve što smo vidjeli od 253. tenisera svijeta jer je Đoković došao do preokreta i pobjede.

Novak je drugi set dobio sa 6:1 nakon 26 minuta, a potom je u trećem setu uspio da slavi sa 6:2 i preokrene na 2:1 u setovima.

Četvrti set igrao se pola sata, a Đoković je ponovo protivniku prepustio samo dva gema, te je sa 6:2 stavio tačku na ovaj meč.

U drugom kolu Đoković igra protiv boljeg iz duela Barrios - Anderson. Također, treba istaći da smo vidjeli i veliko iznenađenje u prvom kolu jer je Stefano Tsitsipas ispao.

Tsitsipas je poražen u prvom kolu od američkog tenisera Francesa Tiafoea sa 3:0 u setovima.

Top Komentari

bavarac28
Naslov nidje veze. Pa nije bas bez problema ako je izgubio jedan set.
1 0
19zfc21
N2OLE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi