Postignut dogovor

Jadon Sancho novi igrač Manchester Uniteda!

Edmir Škorić

Pouzdani izvori objavili su večeras kako je Jadon Sancho novi nogometaš Manchester Uniteda.

Engleski reprezentativac odavno je želja Manchester Uniteda i sada je konačno došlo do dogovora s Borussijom Dortmund, pa će sjajni krilni nogometaš karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Borussiji će pripasti 85 miliona eura uz dodatnih 10 miliona kroz bonuse. Ostale su da se dovrše formalnosti i da Sancho i zvanično postane igrač Uniteda.

Sancho će ljekarske preglede u Manchesteru odraditi čim okonča nastup na Evropskom prvenstvu s Engleskom.

Iako ima 21 godinu, za Englesku je već skupio 20 nastupa i upisao tri gola, dok je za omladinske selekcije Engleske odigrao 36 mečeva i postigao 23 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je na meti još nekh evropskih klubova, spominjao se i PSG, ali United je čini se odradio konkretne poteze i Jadon Sancho bi uskoro trebao karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.