Zlatiborske pripreme

Sloboda pobijedila Rudar iz Pljevlja

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda jučer je na pripremama na Zlatiboru upisao pobjedu u prvom test meču protiv Rudara iz Pljevlja rezultatom 2:0.

Tuzlaci su pružili dobru i sigurnu partiju te zasluženo slavili protiv crnogorskog prvoligaša.

Mladen Žižović je utakmicu započeo sa sljedećom postavom:

Bukvić, A. Beganović, Ćivić, Karišik, Devedžić, Kurtalić, Dž. Beganović, Predragović, Mujagić, Husejinović i Alić. Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, nastavak susreta donio je golove u mreži Rudara.

Šansu za igru dobili su i ostali prvotimci, a u listu strijelaca se u 46. minuti upisao Mirsad Ramić. Do kraja susreta crveno - crni su povisili na konačnih 2:0, a gol u 81. minuti postiže Saša Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je ovo drugi pripremni meč Slob ode u okviru uigravanja za novu premijerligašku sezonu. Za vikend (subota i nedjelja) Tuzlake očekuju još dva test susreta.

U novu sezonu krenut će 17. jula gostovanjem novom premijerligašu Rudaru u Prijedoru, dok će prvi domaći susret biti odigran tek u 3. kolu protiv Leotara na Tušnju. Između ta dva meča Slobodi slijedi gostovanje u Bijeljini kod Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.