Remi Slobode i Sarajeva, prvijenac Ševelja u bordo dresu

Pripremna utakmica

Remi Slobode i Sarajeva, prvijenac Ševelja u bordo dresu

E. Škorić

U Tuzli su na stadionu Tušanj danas prijateljski meč odigrali Sloboda i Sarajevo, a završen je rezultatom 1:1.

Sarajevo se sprema za evropske nastupe, ali i za novu sezonu u kojoj želi da preuzme tron, dok su i Tuzlaci počeli s pripremama pred još jednu napornu sezonu.

Duel na Tušnju ujedno je iskorišten da Adnan Salihovići zvanično okonča igračku karijeru. Njemu su uručeni pokloni, poseban dres s brojem nastupa za Slobodu i dobio je ovacije svih pristunih na Tušnju.

On je odigrao uvodnih pet minuta, nakon čega jeu igru ušao kapiten Slobode Amar Beganović. Što se same utakmice tiče, nije bila pretjerano uzbudljiva, uglavnom su treneri svima dali priliku i rezultat je bio u drugom planu, kako obično i biva u takvim utakmicama.

U prvom dijelu Sarajevo je imalo veći posjed lopte i incijativu, nešto veći broj kakvih - takvih prilika, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Mešanović je imao dva pokušaja za goste protiv bivšeg kluba, no nije bio precizan, ali je bio precizan novi član bordo tima Vicko Ševelj, koji je u 25. minuti na asistenciju Mešanovića zabio gol za 0:1.

Oglasi

Imao je Fanimo priliku, ali je novi golman Tuzlaka, iskusni Bukvić uz pomoć stative spasio svoj gol, da bi u završnici prvog dijela Sloboda ipak stigla do 1:1. Greška odbrane Sarajeva, Mehmedović je ukrao loptu Laziću, ovaj ga ruši i sudija pokazuje na bijelu tačku. Alić je snažnim udarcem pogodio za 1:1.

U nastavku dosta promjena, kod Slobode su šansu dobili njeni ključni i iskusni igrači, što je ipak malo usmjerilo utakmicu na drugu stranu. Sloboda je bila nešto bolja u nastavku, ali nije uspjela da postigne gol.

Najbolju šansu imao je mladi Salatović kod Slobode petnaestak minuta prije kraja, ali ej pogodio stativu. Svemu je prethodila velika greška zadnje linije Sarajeva.

Do kraja više nije bilo šansi, rezultat se nije mijenjao, pa je ostalo 1:1. Inače, važno je napomenuti da je konačno zaigrao i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović, koji iza sebe ima dugu pauzu zbog teške povrede.

Početni sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Bukvić, Devedžić, Jusić, Salihović, Kurtalić, Maksimović, Alić, Mehmedović, Balić, Ćivić, Hodžić.

Sarajevo: Dizdarević, Oremuš, Dupovac, Lazić, Pidro, Đokanović, Ševelj, Sušić, Fanimo, Hebibović, Mešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Od najdominatnije ekipe lige, do prosjeka- sve za 6 mjeseci- aferim upravi Sarajeva
12 1
Mahatma.Barbie
Solidno za prvu utakmicu. Pod hitno dovesti krilo i raskinuti ugovor sa Sušićem.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi