Javlja ESPN

Nakon Sancha, Manchester United na pragu još jednog senzacionalnog transfera

Edmir Škorić

Izvori blisku klubu s Old Trafforda potvrdili su ESPN-u kako je defanzivac Real Madrida "na pragu potpisa za Manchester United".

Francuski reprezentativac ima ugovor s Realom do ljeta 2022. godine, a Real je, da bi izbjegao scenarij prema kojem će igrač otići besplatno, odlučio da ga proda ovog ljeta. United je najzainteresovaniji i uveliko radi na dovođenju 28-godišnjeg stopera.

Varane bi trebao postati drugo veliko pojačanje Crvenih vragova, budući da je Jadon Sancho pred potpisom. United i Borussia postigli su dogovor i igrač će ubrzo postati novi igrač engleskog velikana.

No, vratimo se opet na priču o Varaneu. Iako mu se primiče kraj ugovora, Real ne popušta i želi barem 70 miliona eura, što opet čelnici Uniteda smatraju previsokom cijenom. U Manchesteru su uvjereni da će igrač doći za oko 50 miliona eura i uspostavljeni su kontakti.

Real je već ostao bez Sergija Ramosa, koji je kao slobodan igrač odlučio da ode u PSG, a umjesto Varanea bi za 65 miliona eura otkupio ugovor Pau Torresa, koji je oduševio igrama u dresu Villarreala.

Narednih dana intenzivnije će se pregovarati na relaciji Manchester - Madrid, no izvori ESPN-a uvjeravaju da je transfer jako blizu realizacije jer Real ne želi čekati da igraču istekne ugovor, a Manchester United ne želi da propusti ovakvu priliku da uz Harryja Maguirea u odbrani ima još jednog stopera svjetske klase.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Varane je u Real došao još 2011. godine iz Lensa kao tinejdžer, a sada sa 28 godina iza sebe ima brojne trofeje osvojene s kraljevskim klubom. Četiri puta osvajao je Ligu prvaka, a tri puta La Ligu. BIo je i prvak svijeta s Francuskom 2018. godine.

U La Ligi ima 236 nastupa i postigao je osam golova. U Ligi prvaka je na 83 nastupa dao dva gola.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.