Dva pogotka viđena na Pecari

Karačić nakon poraza: Solidna izvedba, Velež je bio bolji

Samir Mlaćo
Široki Brijeg je sinoć u pripremnoj utakmici odmjerio snage sa FK Velež.

Rođeni su na kraju slavili 2:0 i sretniji dočekali kraj meča.

Široki nastavlja sa pripremama za evropski meč sa Vlaznijom iz Albanije koji se igra u četvrtak.

Svoje viđenje duela sa Rođenima dao je trener Toni Karačić.

“Ovo je bila solidna izvedba moje momčadi. Igračima sam planski raspodijelio minutažu, jednima sam dao po poluvrijeme, a drugima sat vremena, odnosno pola sata kako bi na djelu vidio njihove mogućnosti. Moram istaknuti kako sam zadovoljan igrom u prvih pola sata. U posljednjoj trećini utakmice FK Velež Mostar je objektivno bio bolji. No, nemam što previše zamjeriti svojim igračima. Mnogima od njih ovo je bila prva utakmica i bilo je tehničkih grešaka. Na kraju, nikad nije lijepo izgubiti, ali bolje da se poraz sada dogodio. Nastavljamo raditi i pripremati se za novu sezonu“, rekao je Karačić.

Treba istaći da je Široki Brijeg upravo potvrdio da je za meč u četvrtak dozvoljen puni kapacitet stadiona Pecara za navijače, koji će sigurno nakon dugo vremena zauzeti svoja mjesta i pružiti veliku podršku svojim ljubimcima.

Jučerašnji prijateljski meč Širokog Brijega i Veleža pratili su iz albanskog tima, tačnije na tribinama je bio sportski direktor Vlaznije Matko Djarmati.

Dojmovi o Širokom?

"Sada kada sam ih pogledao uživo, ubijeđen sam da je to dobra ekipa koja ima dobrog trenera. Taktički stoje jako disciplinirano. Brzi su u tranziciji, stoje iza sa 10 igrača. Drugačije je kada gledaš ekipu preko TV-a i kada ih gledaš uživo", rekao je Djarmati, dodavši:

"Ne bi bilo dobro za trenera Širokog da sada govorim o pojedincima, ali postoji tu u Širokom dva-tri jako dobra igrača".

Haris Dilaver takođe je član Vllaznije.

"Odigrao je jednu dobru sezonu, zabio je 11 golova u prvenstvu i četiri u Kupu. Mi u klubu imamo kompletan novi staff i novu upravu i pokušavamo da napravimo evropski klub koji se godinama borio za opstanak. Dilaver je sada dio ekipe i normalno da je doprinio osvajanju Kupa. Jedan je od naših važnih poluga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Publika je konačno bila na stadionu.

"Nevjerovatno, već sam bio zaboravio kako to izgleda. Odličan dojam i nadam se da ćemo normalno početi da živimo i da se ovaj kovid više neće ponoviti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.