Sportski direktor Vllaznije pratio meč Širokog i Veleža: Sada kada sam ih gledao uživo...

Djarmati govorio za SportSport.ba

Sportski direktor Vllaznije pratio meč Širokog i Veleža: Sada kada sam ih gledao uživo...

Edmir Škorić

Matko Djarmati, nekadašnji veznjak koji je igrao za brojne timove, što u Hrvatskoj, što u inostranstvu, danas radi kao sportski direktor Vllaznije.

Djarmati je danas bio gost na Pecari gdje je pratio duel Širokog i Veleža (0:2), a kasnije je otputovao u Mostar kako bi upoznao ljepote ovog hercegovačkog grada. On je nakon utakmice na Pecari govorio za SportSport.ba, a u fokusu je prije svega evropski duel koji njegov tim u četvrtak igra upravo protiv Širokog na Pecari.

Dojmovi o Širokom?

"Sada kada sam ih pogledao uživo, ubijeđen sam da je to dobra ekipa koja ima dobrog trenera. Taktički stoje jako disciplinirano. Brzi su u tranziciji, stoje iza sa 10 igrača. Drugačije je kada gledaš ekipu preko TV-a i kada ih gledaš uživo", rekao je Djarmati, dodavši:

"Ne bi bilo dobro za trenera Širokog da sada govorim o pojedincima, ali postoji tu u Širokom dva-tri jako dobra igrača".

Haris Dilaver takođe je član Vllaznije.

"Odigrao je jednu dobru sezonu, zabio je 11 golova u prvenstvu i četiri u Kupu. Mi u klubu imamo kompletan novi staff i novu upravu i pokušavamo da napravimo evropski klub koji se godinama borio za opstanak. Dilaver je sada dio ekipe i normalno da je doprinio osvajanju Kupa. Jedan je od naših važnih poluga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Publika je konačno bila na stadionu.

"Nevjerovatno, već sam bio zaboravio kako to izgleda. Odličan dojam i nadam se da ćemo normalno početi da živimo i da se ovaj kovid više neće ponoviti".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Velez da je uzeo prvenstvo igrali bi bar koferencijsku grupnu fazu,ubjedjen sam u to
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi