Stigao iz Rome na posudbu

Cengiz Under novi fudbaler Marseillea

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Cengiz Under neće se vraćati ovog ljeta u Romu nakon što mu je isteka posudba u Leicesteru.

Under je prethodnu sezonu igrao u Leicesteru, ali nije imao previše zapaženu minutažu. Zbog toga su čelnici engleskog kluba odlučili da neće otkupiti njegov ugovor od Rome.

Turski fudbaler se nakon nastupa s reprezentacijom na Evropskom prvenstvu trenutno nalazi na odmoru i očekivalo se da će se priključiti pripremama Rome za desetak dana.

Međutim, od njegovog povratka u rimski klub nema ništa jer je Roma odlučila da ga pošalje na novu posudbu.

Naime, Roma je na zvaničnoj stranici potvrdila da su postigli dogovor s Marseilleom, te da će Cengiz Under narednu sezonu provesti na posudbu i francuskom klubu koji će imati priliku da otkupi njegov ugovor.

Marseille će izdvojiti oko osam miliona eura za jednogodišnju posudbu turskog fudbalera, a naredno ljeto moći će otkupiti njegov ugovor za oko 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Under je u minuloj sezoni u dresu Leicestera odigrao tek 11 utakmica i uspio je postići jedan gol i upisati dvije asistencije.

Roma ga je u svoje redove dovela na ljetao 2017. godine iz Basaksehira za 14 miliona eura, te je imao nekoliko odličnih sezona u dresu rimskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.