Tužan kraj Eura za sjajnog fudbalera: Leonardo Spinazzola je doživio užasnu povredu
Foto - EPA

Stradala mu Ahilova tetiva

Tužan kraj Eura za sjajnog fudbalera: Leonardo Spinazzola je doživio užasnu povredu

M. Šljivak

Sjajni italijanski fudbaler Leonardo Spinazzola (28) doživio je tešku povredu u meču četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Belgije.

Igrač Rome se u finišu utakmice povrijedio, te je u suzama napustio teren stadiona Allianz Arena u Minhenu.

Suze nisu bile uzaludne. Spinazzola je potrgao Ahilovu tetivu i čeka ga ogromna pauza i višemjesečni oporavak od ove jako teške povrede.

Mnoge gledatelje su tokom povrede Spinazzole razočarali belgijski navijači koji su izviždali sjajnog fudbalera prilikom njegovog iznošenja sa terena.

Oni su očigledno smatrali da Spinazzola glumi povredu kako bi ukrao vrijeme i napravili su ogromnu grešku prema fudbaleru Rome.

Oglasi

Veliku podršku 28-godišnji lijevi bek dobio je od strane saigrača iz reprezentacije. Scene iz aviona to pokazuju i svi su u glas pjevali njegovo ime.

"Nije ovo zaslužio. Bio je među najboljim igračima turnira i bit će čak i ako ne bude mogao igrati u narednim utakmicama. Tužni smo zbog onog što se dogodilo i izgleda jako ozbiljno", poručio je nakon utakmice selektor Italije Roberto Mancini.

Zaista je prava šteta što je Euro na ovakav način okončan za Spinazzolu koji je igrao zaista fenomenalan turnir i kojem se smiješio veliki transfer.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Tražili su ga PSG, Real Madrid i Barcelona, a naravno transfer je nakon ove povrede ugrožen.

Spinazzola je godinama bio član Juventusa koji ga je slao na brojne posudbe, a od 2019. godine je fudbaler Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Dobro je pa nije njegova, a tom Ahilu želim brz oporavak :)
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti