Policija pokrenula istragu

El Shaarawy pretukao lopova koji je htio ukrasti njegovog Lamborghinija, a sada mu prijeti kazna

Endin Čaušević

Fudbaler Rome, Stephan El Shaarawy trenutno se nalazi pod istragom policije zbog incidenta koji se desio 12. februara.

El Shaarawy se 12. februara našao u centru pažnje italijanske javnosti nakon što je objavljeno da je imao sukob s jednim od lopova koji je pokušao ukrasti njegov automobil.

Fudbaler Rome slučajno je zatekao lopova kako pokušava ukrasti njegov Lamborghini i odlučio je da reaguje tako što je pretukao tog lopova, a tek onda je pozvao policiju.

Kada je policija stigla lopov je već bio savladao i vidjele su se povrede na njemu. Danas su mediji u Italiji objavili da je policija pokrenula istragu protiv igrača Rome jer nije smio tako brutalno pretući ovog lopova.

Radi se od 30-godišnjem Čileancu koji je razbio prozor na Lamborghiniju i pokušao je ući u auto, ali tada se pojavio El Shaarawy koji ga je počeo udarati, a tek nakon toga je pozvao policiju.

Sve to dešavalo se ispred kuće italijanskog igrača Alessija Cercija kod kojeg je El Shaarawy bio u posjeti, a ovaj lopov očito nije računao da će se igrač Rome kratko zadržati.

Ovaj lopov osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora, ali odlučio je da uloži žalbu zbog povreda koje mu je nanio igrač Rome.

Njegovi advokati ispitali su El Shaarawyja, a suđenje u ovom slučaju zakazano je za kraj ovog mjeseca. Igrač Rome mogao bi dobiti novčanu kaznu, odnosno platiti odštetu čovjeku koji je pokušao da ukrade njegov automobil.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.