Cluj je slavio 3:1

Trener Borca realan: Ozbiljna je razlika u kvaliteti

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački prvak, Borac iz Banja Luke, pretrpio je poraz u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka.

U Rumuniji je Cluj rezultatom 3:1 savladao Borac i pokazao je da je u ovom trenutku mnogo kvalitetnija ekipa od bosanskohercegovačkog prvaka.

Mogao je rezultat biti i gori po Borac, no uz malo više sportske sreće mogli su Vranješ i društvo na kraju smanjiti na 3:2. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, pobjeda od dva gola razlike rumunskog prvaka je realna.

Trener Borca, Marko Maksimović, nakon meča je istakao da je nezadovoljan posebno igrom svojih izabranika u prvom poluvremenu.

"Definitivno, danas nije bilo dobro prvo poluvrijeme i taj neki odnos i pristup igri. Bukvalno su dva igrača zadovoljila osnovne kriterije za ovaj nivo igre. Presjekao nas je taj penal. Možda su nama i porasli apetiti prije utakmice, pa da kažemo da možemo doći i pobijediti Cluj ovdje u Rumuniji", nakon meča je izjavio trener Borca Marko Maksimović.

Maksimović je zadovoljniji prikazanim u drugom poluvremenu, no smatra da je Cluj u ovom trenutku kvalitetniji i da bi bilo veliko iznenađenje kada bi Borac stigao do 2. pretkola Lige prvaka.

"Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje. Imali smo i taj zicer Vranješa za 3:2. Ovako je završilo 3:1, a sada oni dolaze kod nas. Jasnije su neke stvari, kako nama, tako i njima. Ovo je mnogo brži fudbal nego što se igra kod nas. Trava je mnogo brža, nema takvih terena kod nas", rekao je Maksimović pa dodao:

"Bilo bi veliko iznenađenjeda mi prođemo. Ne opraštam se ovim riječima od takmičenja. Ozbiljna je razlika u kvalitetu, ali daćemo sve od sebe. Vidjeli ste u najavi utakmice, njihov trener se žali da nema ekipu za Ligu prvaka, a ako se on žali, onda i mi treba da budemo realniji".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.