Foto - FC Bayern

Novi trener njemačkog prvaka

Nagelsmann predstavljen u Bayernu, a Salihamidžić sipao komplimente: Julian je čist fudbal!

Midhat Šljivak

Julian Naglesmann predstavljen je danas kao novi trener Bayerna.

Sjajni 33-godišnjak dobio je šansu da vodi najveći njemački klub, a on nije krio zadovoljstvo što je preuzeo tim za koji navija.

"Osjećaj je odličan. Sretan sam što sam trener Bayerna. Bit će ovo uzbudljiva prva sezona i veoma sam sretan što krećemo već danas", rekao je Nagelsmann i nastavio je:

"Motivacija je ogromna. Znam da se ovdje moraju osvajati trofeji, to i ja želim. Ja se nadam samo da će se uskoro vratiti navijači."

Prethodni treneri nisu se previše pitali o igračima koji dolaze u klub, a Nagelsmann je govorio upravo o tome.

"Mišljenja sam da klub treba da se konsultuje sa trenerom. Ja ću uvijek dati svoje mišljenje, ali na kraju, klub plaća igrače i uglavnom igrač ostaje u klubu duže od trenera. Uvijek žemo zajedno donositi važne odluke."

O angažmanu Nagelsmanna govorio je i Hasan Salihamidžić. Istakao je kako je Juluan uvijek bio prioritet kluba.

"Julian je bio naš prioritet. Petogodišnji ugovor je dokaz tome. Želimo krenuti sa njim u novu eru. Pratili smo njegovu karijeru i bez obzira šta ko govorio - Julian je čist fudbal. Igrači su također veoma sretni", rekao je Salihamidžić i dodao je:

"Dosta razgovaramo i to mi se dopada. Julian je zainteresovan i za razvoj mladih igrača. To je jako dobro", poručio je Salihamidžić.

Prvi čovjek kluba Oliver Kahn pružio je ogromnu podršku Nagelsmannu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvjereni smo da će se dugoročna saradnja isplatiti. Imamo veliku tradiciju i dugoročnost na trenerskoj klubi je važan faktor uspjeha. Julian se odlično uklapa u klub", rekao je Kahn i dodao je:

"Očekivanja u Bayernu su velika. Ovdje se radi samo o uspjehu, a Julian ima kvalitet da podigne tim na viši nivo i da razvije nove igrače. Naravno, ovo bi trebalo ići pod ruku sa osvajanjem titula. Uvjeren sam da to možemo napraviti sa njim", rekao je Kahn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.