Riješen bizaran problem zbog kojeg Upamecano nije mogao da trenira sa Bayernom
Foto - EPA

Priključit će novom timu

Riješen bizaran problem zbog kojeg Upamecano nije mogao da trenira sa Bayernom

M. Šljivak

Francuski fudbaler Dayot Upamecano (22) prešao je iz RB Leipziga u Bayern za cifru od 42.5 miliona eura.

Upamecano je trebao postati igrač njemačkog prvaka od 1. jula, ali iz bizarnog razloga francuski defanzivac nije mogao trenirati sa novim klubom.

U odštetnoj klauzuli koju je Bayern aktivirao prilikom dovođenja 22-godišnjeg fudbalera pisalo je da će njegov ugovor u novom klubu početi od 15. jula.

To je značilo da će do ovog datuma Upamecano biti igrač Leipziga i da neće moći trenirati sa novim klubom, a Bayern nije želio platiti pola plate francuskog fudbalera za ovaj mjesec, odnosno oko 200.000 eura kako bi problem bio riješen.

Ipak, dogovor je danas postignut. Bayern i RB Leipzig će podijeliti troškove plate za ovaj mjesec i Upamecano će moći da se priključi Bayernu.

To je svakako veoma dobra stvar za sve strane i francuski defanzivac će se priključiti svom novom timu koji je za njega izdvojio poprilično veliku cifru.

RB Leipzig je jako dobro zaradio na ovom transferu. Oni su u januaru 2017. godine Upamecana doveli iz Salzburga za samo 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u protekle četiri godine pokazao da se radi o zaista odličnom defanzivcu, a u redovima Leipziga odigrao je ukupno 154 utakmice i postigao je četiri gola.

Sada je došlo vrijeme za korak naprijed u karijeri i vidjet ćemo kako će se snaći u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije