Umtiti spreman za odlazak

Odbio raskid ugovora s Barcelonom, pa se sada predomislio i obradovao klub

Endin Čaušević

Samuel Umtiti i Miralem Pjanić prije nekoliko dana našli su se u centru pažnje nakon što je objavljeno da im je Barcelona ponudila sporazumni raskid saradnje.

Kao što je već poznato katalonski klub nalazi se u finansijskim problemima koje moraju riješiti veoma brzo kako bi mogli registrovati nove fudbalere, ali i što je najvažnije produžiti ugovor Lionelu Messiju.

Messi je trenutno slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Barcelonom, a problem je što je trenutno preopterećen budžet za plate u katalonskom klubu i time se krše pravila La Lige.

Barcelona zbog toga želi što prije da se riješi nekoliko fudbalera, a s ostalima će pokušati postići dogovor oko smanjenja plata.

Igrače koje je Ronald Koeman otpisao klub želi čak da pusti besplatno, a prvo su Umtitiju i Pjaniću ponudili raskid saradnje. No, oni su bili razočarani takvim tretmanom od strane kluba i obojica su odbila ovu ponudu.

Umtiti je poručio da je njegov cilj da ispoštuje ugovor do kraja, a on traje još dvije godine. Međutim, u Barceloni nema status kao nekada i pao je u drugi plan.

No, kako danas piše katalonski Sport čini se da je Umtiti konačno shvatio da u Barceloni više nema mjesta za njega. On je htio da se bori za mjesto u ekipi, ali čini se da je to nemoguće jer Koeman više ne računa na njega.

Navodno, Umtiti je sada promijenio ploču i poručio je svojim agentima da mu pronađu novi klub jer je očito da u Barceloni neće igrati ukoliko ostane ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti ima godišnju platu od oko osam miliona eura, kao i Pjanić, te bi njihovi odlasci itekako poboljšali stanje u klubu. Francuz je očito shvatio da je najbolje da ide ukoliko želi da igra, a da li će dobiti raskid ugovora ili će ga klub prodati ostaje nam da vidimo.

Ovaj 27-godišnji defanzivac u Barcelonu je stigao na ljeto 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura. Imao je dvije odlične sezone, a onda su krenuli veliki problemi s povredama koljena zbog kojih ni danas nije 100% spreman za igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.