Barcelona novim potezom pokazala Pjaniću koliko žele da što prije ode iz kluba

Nije zaslužio takav tretman

Barcelona novim potezom pokazala Pjaniću koliko žele da što prije ode iz kluba

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone u narednim danima trebali bi početi pripreme za novu sezonu.

Katalonski klub se nalazi u velikim finansijskim problemima i još uvijek nije jasno kakav igrački kada će Ronald Koeman imati na raspolaganju u novoj sezoni.

U Barcu su stigli ranije Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay i Emerson, dok su klub napustili Trincao, Junior Firpo i Matheus Fernandes, ali sigurno će biti još igrača koji će spakovati kofere.

Najvjerovatnije među njima će biti i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je od kluba dobio čak ponudu za sporazumni raskid saradnje, ali je on to odbio jer je razočaran kako se čelnici kluba odnose prema njemu.

Pjanić je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali je imao sezonu za zaborav.

Koeman je u startu otpisao bh. reprezentativca i tvrdio je da se on jednostavno ne uklapa u njegove planove. Pjanić se nije naigrao prošle sezone i zbog toga je bilo jasno da će napustiti klub.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je jutros da je Barcelona odlučila dati Pjaniću do znanja još jednom da treba da napusti klub.

Pored toga što su mu prije nekoliko dana ponudili raskid ugovora ovaj put su iz Barcelone odlučili da Pjanić neće uopšte započeti pripreme s klubom za novu sezonu, te na taj način žele da ubrzaju njegov odlazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić se već poveuje s nekoliko klubova, a za njega su interes ranije pokazali Juventus, Inter, PSG, Tottenham i Chelsea.

Bh. igrač ima godišnju platu od oko osam miliona eura što je čini se najveći problem jer Barcelona na sve načine pokušava da oslobodi budžet za plate kako bi Lionel Messi mogao potpisati novi ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Oni se ljute ali tebi kapa. Uzivaj!!
4 1
Arnel925
Fuj cigani katalonci
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi