Široki bolji od Vllzanije

Karačić: Kvalitetni cijeli meč; Djarmati: Totalno neobjektivno suđenje

Admin Čaušević

Široki Brijeg je odigrao sjajan meč protiv Vllzanije te pobijedio s 3:1 u prvom meču pretkola Konfernecijske lige. 

Toni Karačić je bio vidno zadovoljan zbog izdanja svojih izabranika, ali je iskazao žal zbog primljenog gola u samom finišu.

"Dobra utakmica s naše strane, posebno u prvom poluvremenu, bili smo stvarno dobri na protivničkoj polovini, u kreiranju nekih situacija, volio bih da nismo zabili iz prekida, jer smo bili dominatniji i mogli smo kroz posjed dati gol", rekao je Karačić o igri svog tima u prvom dijelu.

"Čitavu utakmicu smo igarli dosta kvalitetno, u nastavku smo postigli još dva golažao mi je što smo primili gol", dodao je strateg Širokobriježana uz opasku da je možda i dobro što je primljen gol jer neće doći do opuštanja.

Vllzanija je u finišu meča ostala bze jednog igrača, ali i bez trenera nakon što je isključen Thomas Brdarić i to zbog prigovora. Prvi komentar utakmice dao je sportski direktor Matko Djarmati.

"Nismo dobro ušli u utakmicu, neke stvari nisu dobro funkcionisale, pokušali samo sa promjenama nešto promijeniti, dali smo jedan gol i nadam se da će u uzvratu biti bolje nego danas. Znamo kako ćemo se postaviti u sljedećoj utakmici", rekao je Djarmati.

Djarmati je kratko prokementarisao i suđenje ruskog arbitra Matyunina koji je dosudio dva penala za Široki i pokazao čak 15 žutih kartona.

"Totalno neobjektivno ono šta smo vidjeli", završio je Hrvat.

Revanš meč u Skadru igra se za sedam dana. Podsjećanja radi, pravilo o golu u gostima ne važi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.