Sjajni Široki razbio Vllazniju na Pecari!

Pobjeda bh. predstavnika

Sjajni Široki razbio Vllazniju na Pecari!

S. Grebović

Fudbaleri Širokog Brijega su večeras na svom terenu slavili protiv albanske Vllaznije sa 3:1 u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Široki je po ko zna koji put osvjetlao obraz bh. fudbala! Slavili su u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige nad albanskom Vllaznijom sa 3:1.

Početak meča nije donio uzbuđenja. Na prvo smo čekali do 10. minute kada je novopečeni član tima sa Pecare Vujinović imao dvije šanse u kratkom vremenskom razdoblju, ali nije pogodio.

Par minuta kasnije M. Jurić i Begić su također okušali svoju sreću, ali bezuspješno.

Gosti su prvi put zaprijetili u 18. minuti kada je Hoxha sa svega pet metara glavom prebacio gol.

Široki je nakon toga nastavio da dominira, a kao plod toga stigao je i pogodak u 43. minuti. Dosuđen je kazneni udarac za domaće, odgovornost je preuzeo Mato Stanić i rutinski pogodio za 1:0.

Oglasi

I u nastavku je Karačićev tim bio dominantan. Ikić je početkom drugog dijela opasno zaprijetio, nakon čega je pao novi gol i ponovo sa bijele tačke.

Mato Stanić je još jednom preuzeo odgovornost i po drugi put matirao golmana albanske ekipe za 2:0 Širokog u 53. minuti.

Svega pet minuta kasnije najbolja prilika za goste kada je ponajbolji igrač ove ekipe večeras Hoxha pogodio prečku.

Na 3:0 povisio je rezervista Lukić koji je iskoristio sjajan ubačaj Medića i sjajno iz prve pogodio mrežu.

Sve što su gosti uspjeli do kraja je da smanje rezultat na 3:1 kada se lopta dosta sretno odbila do Cobe koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi.

Oglasi

Široki je tako stekao ogromnu prednost pred gostovanje koje je na rasporedu za sedam dana u istom terminu od 21 sat.

UEFA Konferencijska liga, 1. kolo:

Široki Brijeg - Vllaznia 3:1

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Široki: Miškić, Medić, Obšivač, Jurić, Čuljak, Begić, Stanić, Vukoja, Ikić, Jurilj, Vujinović.

Vllaznia: Zogović, Gurishta, Adili, Krymi, Bulatović, Imami, Januzi, Kalezić, Hoxhaj, Kruja, Dilaver.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Zasluzeno, dobro su Albanci i prosli. Sretno svim u uzvratu i da svi BH klubovi prodju
20 0
BordoBijeli
Cestitke Velezu i Sirokom.Zaist su razbili svoje protivnike.Takodjer isto vazi za nas,ali jbg falilo je srece danas.Razbijamo ih i prolazimo u revansu sigurno.Velez i Siroki vec rijesili pitanje prolaznika dalje.3/3BiH kluba prosla dalje,a i Borac ce i pored ispadanja od Cluja jos ostati u Evropi.Ja ne sjecam se zadnjeg puta kada su sva 4/4 nasa kluba prosla u 2.pretkolo,svakako ce to koliko toliko podici kofencijent lige
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi