Seli u Sloveniju

Almedin Ziljkić napušta Borac

Midhat Šljivak

Almedin Ziljkić napušta ekipu Borca.

Ovaj 25-godišnji fudbaler dogovorio je sve uslove sa ekipom ljubljanske Olimpije i uskoro će postati član ovog kluba.

Ziljkić će veoma brzo proći ljekarske preglede u Ljubljani i potpisat će ugovor sa Olimpijom i karijeru će nastaviti u Prvoj ligi Slovenije.

Službena potvrda transfera Ziljkića iz Borca u Olimpiju trebala bi doći jako brzo, a prvak Bosne i Hercegovine će dobiti i određenu odštetu jer je 25-godišnji veznjak imao važeći ugovor.

Almedin Ziljkić je dres Borca nosio od februara 2019. godine i bio je veliki ljubimac navijača banjalučkog tima koji su ga izuzetno cijenili zbog njegovog stila igre i borbenosti na terenu.

Sa Borcem je prošle sezone osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine i bio je jedan od najboljih igrača Premijer lige.

Pored Borca sjajni krilni fudbaler u našoj zemlji je nastupao još za Slobodu i Tuzla City, a tokom karijere je nastupao još za Goricu, Novi Pazar, Donji Srem i Vojvodinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odličnim nastupima u dresu Borca privukao je i pažnju selektora reprezentacije BiH Ivayla Peteva te je odigrao i dvije utakmice za A reprezentaciju BiH.

Protekle sezone Ziljkić je u dresu Borca odigrao ukupno 33 utakmice i imao je učinak od devet golova i 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.