Evropska sedmica koju će pamtiti bh. klubovi: Vlasnici smo jednog nesvakidašnjeg rekorda

Rijetko se dešavaju ovakve situacije

Evropska sedmica koju će pamtiti bh. klubovi: Vlasnici smo jednog nesvakidašnjeg rekorda

H. Zilić

Bh. klubovi počeli su svoj evropski put ove sezone.

Borac je igrao prvo pretkolo Lige prvaka, a Sarajevo, Velež, Široki Brijeg utakmice prvog kola nove UEFA konferencijske lige.

Zanimljiva situacija desila se na utakmicama naših timova.

Naime, na mečevima bh. predstavnika u prvom kolu evropskih takmičenja dosuđeno je čak šest penala, što je jedan od rekorda u evropskim takmičenjima kada je u pitanju jedna država.

Protiv Borca je bio dosuđen penal za Cluj, u duelu Veleža i Coelraina dosuđena su dva penala za Rođene, kao i u meču Širokog i Vllaznije dva penala za tim sa Pecare, dok je penal imao i Bordo tim u Moldaviji protiv ekipe Milsamija.

Velež i Šiorki su realizovali svoje penale, dok su Sarajevo, odnosno Cluj promašili.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Borac je u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka poražen od Cluja sa 3:1, Velež i Široki su u prvim utakmicama prvog pretkola UEFA konferencijske lige ostvarili trijumfe sa 2:1, odnosno 3:1, dok je Sarajevo remiziralo protiv Mislamija rezultatom 0:0.

Revanš utakmice igraju se naredne sedmice, a nije isključeno da Bosna i Hercegovina u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige ima četiri predstavnika.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trpim
Eto i UEFA nas gura ali kakve koristi kada smo slabi.
6 0
Fareus1921
Kako god iskreno,nikad lošija situacija u premijer ligi.Kvalitetnih igrača poput Cimirota,Štilića,Rahmanovića,Kovačevića je sve manje...Mnogi premijerligaši nam kraj sa krajem jedva sastavljaju.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi