Italijan vjeran Juventusu

Bayern može zaboraviti na Chiesu

Edmir Škorić

Bayern je bio zainteresovan za Federica Chiesu, ali reprezentativac Italije neće napuštati Torino.

Chiesa je imao sjajnu sezonu, a nastavio je da briljira i na utakmicama Evropskog prvenstva. Nije ni čudo što ga je 'ugledao' njemački prvak i velikan Bayern, ali od transfera, barem ovog ljeta, neće biti ništa.

Sin legendarnog Enrica Chiese ima želju da ostane u Juventusu i u klubu su jasno poručili Bayernu da se uzalud ne nadaju dolasku sjajnog napadača.

Dvadesettrogodišnjak je u planovima Massimiliana Allegrija za narednu sezonu i uz Cristiana Ronalda bi trebao da bude ključni igrač Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Bayernu su vjerovali da bi moglo doći do dogovora sa Juventusom pošto igraču ističe ugovor narednog ljeta, ali sada je samo pitanje dana kada će Chiesa potpisati novi ugovor s ekipom u koju je stigao iz Fiorentine u oktobru 2020. godine.

Prošle sezone je odigrao ukupno 46 utakmica za Juventus i postigao je 15 golova uz 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.