Gostovanje Igmanu

Plavi već u utorak opet na terenu

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara nisu imali dosta prijateljskih utakmica, pa je zakazana za utorak još jedna.

Iako se vjerovalo da će subotnji duel i pobjeda nad Rudar Prijedorom na Grbavici (2:1) biti posljednja pripremna utakmica za Željezničar, ipak će generalku tim Tomislava Ivkovića odigrati u Konjicu.

Plavi će u utorak od 18:30 sati odmjeriti snage sa ekipom Igmana, čiji je sportski direktor bivši igrač Željezničara Zajko Zeba.

Prije osam dana Željezničar je deklasirao Famos iz Hrasnice sa 6:1 u prijateljskom duelu, a prioje toga odigran je još duel s Leotarom na Grbavici, kada su mreže mirovale (0:0).

Podsjećamo da će Željezničar novu sezonu otvoriti 17. jula na Grbavici protiv aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke.

Trener Ivković još uvijek traži idealan sastav za novu sezonu, a nakon posljednje utakmice protiv Rudara je izjavio:

"Mi se još tražimo, nemamo još idealnih 11. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Igrači su pokazali karakter. Ovi što su počeli danas, to je uglavnom to. Nemamo previše izbora".

Najavio je Ivković i pojačanje koje će doći u ponedjeljak.

"Dizat ćemo se kroz utakmice. Doći će nam igrači, jedan dolazi u ponedjeljak i pojačat ćemo se. Fale nam igrači na nekim pozicijama. Momčadski duh je bio dobar, a kad se dignemo fizički igrat ćemo puno bolje. Ima igrača koji imaju ideju i sa vremenom će to doći sve na svoje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje i podršku vjernih navijača.

"Ovo su jedini navijači koje ne treba zvati, ali zadovoljstvo mi je da ih pozovem da dođu podržati ovaj mladi tim. Težak je put, trebamo ih i bez njihove pomoći ne možemo ništa. Oni nam trebaju kao 12. igrač", rekao je Ivković

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.