Ivković zadovoljan zalaganjem igrača, a najavio je i dolazak novih imena na Grbavicu

Trener FK Željezničar nakon Rudara

Ivković zadovoljan zalaganjem igrača, a najavio je i dolazak novih imena na Grbavicu

Midhat Šljivak

Željezničar je danas na Grbavici savladao Rudar iz Prijedora sa 2:1.

Plavi su tako pobjedom najavili novu sezonu Premijer lige BiH, a trener Tomislav Ivković je zadovoljan pobjedom svog tima.

"Ova utakmica je pokazala da imamo manjak utakmica u nogama. Oni su igrali pet utakmica, mi smo odigrali jednu. To se vidjelo od 60 minute kada su igrači fizički pali i poremeti se koncentracija u igri i dođeš u probleme", rekao je Ivković nakon meča i dodao je:

"Čestitam igračima na odnosu prema igru. Svi su htjeli dobiti utakmicu i to je najvažnije u ovom momentu. Tražimo protvnika za utorak, ali je teško naći nekog. Nećemo kukati. Pokazali smo momčadski duh i to je najvažnije u ovom trenutku".

Najavio je Ivković i pojačanje koje će doći u ponedjeljak.

"Dizat ćemo se kroz utakmice. Doći će nam igrači, jedan dolazi u ponedjeljak i pojačat ćemo se. Fale nam igrači na nekim pozicijama. Momčadski duh je bio dobar, a kad se dignemo fizički igrat ćemo puno bolje. Ima igrača koji imaju ideju i sa vremenom će to doći sve na svoje."

Ivković još nema 11 igrača koji su sigurni starteri.

"Mi se još tražimo, nemamo još idealnih 11. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Igrači su pokazali karakter. Ovi što su počeli danas, to je uglavnom to. Nemamo previše izbora."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozvao je trener Plavih navijače na meč protiv Borca.

"Ovo su jedini navijači koje ne treba zvati, ali zadovoljstvo mi je da ih pozovem da dođu podržati ovaj mladi tim. Težak je put, trebamo ih i bez njihove pomoći ne možemo ništa. Oni nam trebaju kao 12. igrač", rekao je Ivković

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Hoće li još neko iz Hrvatske doći ? Nemoj samo BiH igrače koristiti…
1 12
user1571956549
Care samo laganini....
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi