Ofanzivac nakon dvije sezone napušta Bijeljinu

Karić slobodan igrač nakon što se nije dogovorio oko novog ugovora sa Radnikom

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Radnik iz Bijeljine u narednu sezonu Premijer lige ući će sa dosta izmijenjenim sastavom. U ljetnom periodu bilo je mnogo odlazaka iz kluba, dok je došlo i nekoliko novih igrača, koji će se pokušati uklopiti.

Jedan od iskusnih igrača koji naredne sezone neće nositi dres Radnika je i 34-godišnji ofanzivac Mahir Karić. Ovom Zeničaninu istekao je ugovor sa klubom iz Bijeljine, koji je htio da ga zadrži u svojim redovima i za narednu sezonu, međutim klub i igrač nisu postigli dogovor oko uslova novog ugovora i ovaj napadač nakon dvije sezone napušta Radnik i postaje slobodan igrač.

Karić je za Radnik u dvije sezone odigrao 46 utakmica uz četiri gola i 10 asistencija na svome kontu. Vrijedi istaći i da je prije dvije sezone u dresu Radnika bio i najbolji asistent Premijer lige sa sedam asistencija.

U svojoj karijeri je nastupao za Čelik, Rudar, GOŠK, Olimpik, Sarajevo, Travnik, Slobodu, Borac, kazahstanski Akzhayik, te filipinski Ceres Negros.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.