Na korak od Slobode

Filip Erić ostaje u Premijer ligi i vraća se u svoj bivši klub? · Saznajemo

Endin Čaušević

Filip Erić na kraju prošle sezone odlučio je napustiti FK Željezničar.

Erić je u Željezničar stigao na ljeto 2019. godine iz Zvijezde 09, ali na kraju prošle sezone odlučio je da je vrijeme za rastanak.

Ovaj 26-godišnji golman s ekipom Željezničara imao je ugovor do kraja sezone, te je odlučeno da neće produžiti saradnju i da će kao slobodan igrač napustiti sarajevski klub.

Međutim, Erić nije dugo bio bez kluba i još uvijek ćemo ga gledati na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naime, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba Erić će karijeru nastaviti u dresu tuzlanske Slobode s kojom je postigao dogovor, a uskoro bi sve trebalo biti ozvaničeno.

Erić se tako vraća u Slobodu u kojoj je boravio od ljeta 2016. godine, do početka 2018. godine kada je prešao u Zvijezdu.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/116[/poll]

Ovaj golman ponikao je u Voždovcu, a u dosadašnjoj karijeri branio je još za Šumadiju, Drinu Zvornik, Rad, Slobodu, Zvijezdu 09 i Željezničar.

U Premijer ligi naše zemlje upisao je 90 nastupa, dok je u prošloj sezoni upisao 19 nastupa u dresu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, kada su dugovanja u pitanju, Erić je jedan dio istih oprostio, a drugi će na njegov račun biti isplaćen kroz rate.

Filip Erić FK Sloboda Pozicija: GK

Statistika

9 nastupa
9 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.