Sloboda dominirala, ali nije pobijedila Slogu na Tušnju

Remi na Tušnju

Sloboda dominirala, ali nije pobijedila Slogu na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u pripremnom meču na Tušnju remizirala protiv Sloge iz Doboja rezultatom 1:1.

Sloboda je potpuno dominirala posjedom lopte u prvom poluvremenu, a tim Mladena Žižovića prvu šansu stvara u 13. minuti susreta.

Dženis Beganović dobro ubacuje u kazneni prostor, Fedor Predragović šutira glavom, ali golman Knežević jako dobro brani.

Domaći sastav je kontrolisao igru i u ostatku prvog dijela, ali tek u 36. minuti stvaraju novu šansu. Knežević ovog puta sjajno brani udarac Dženisa Beganovića sa 16 metara.

A onda hladan tuš na Tušnju. U 40. minuti meča gosti koriste jednu grešku na sredini terena, uslijedila je brza kontra koju završava Starčević golom za 1:0 u korist Sloge.

Sloboda je u 43. minuti stvorila još jednu dobru šansu. Osmić šutira jako dobro, a raspoloženi golman Knežević brani i njegov šut i na odmor se odlazi vodstvom Sloge od 1:0.

Oglasi

Domaći tim na samom otvaranju drugog poluvremena dolazi do izjednačenja. Amar Beganović dobro ubacuje, a Fedor Predragović je ovog puta precizan za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pritiskala je Sloboda zadnju liniju Sloge i u nastavku. Knežević zaustavlja veliku šansu Karišika, bilo je još nekoliko dobrih pokušaja prema golu, ali ostalo je 1:1.

Sloboda narednog vikenda prvenstvo počinje utakmicom protiv Rudara iz Prijedora.

Pripremni meč:

Sloboda - Sloga Doboj 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Ćivić, Karišik, Mujagić, Osmić, Maksimović, A Beganović, Kurtalić, Predragović, Dž.Beganović, Alić.

FK Sloga: Knežević, Džombić, Šaula, Ristić, Dadić, Zajić, Radić, Šujić, Milaković, Stevanović, Starčević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Tanko
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi