Održana video konferencija: Predstavnici pet klubova bojkotovali sastanak
Zgrada Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine

Uoči nove sezone Premijer lige

Održana video konferencija: Predstavnici pet klubova bojkotovali sastanak

A. Beganović

Nova sezona u Premijer ligi počinje u petak, a juče je u organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana video konferencija predstavnika premijerligaških klubova i predstavnika krovne kuće bh. fudbalu.

Kao pred početak svake sezone, tako je i juče održana video konferencija, ali bez predstavnika pet klubova.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje video konferenciju je bojkotovalo pet klubova i to Velež, Tuzla City, Sarajevo, Željezničar i Sloboda.

Neslužbeno, ovi klubovi su nezadovoljni odnosno Fudbalskog saveza prema njima te su na ovaj način poslali i svojevrsnu poruku krovnoj kući bosanskohercegovačkog fudbala.

Predsjednik Veleža najavio i moguće istupanje iz Premijer lige

Podsjetimo, sinoć je u Mostaru održana redovna sjednica Skupštine FK Velež na kojoj se delegatima obratio prvi čovjek kluba Šemsudin Hasić.

"Nisam spreman da učestvujem u takmičenju u kojem se unaprijed zna ko će biti pobjednik i zato ćemo se boriti. Ta borba je bila i mene je do sada koštala značajnih materijalnih sredstava, ali to je nebitno. Uspjevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši i te su riječi dopirale tamo gdje je trebalo jer smo vrlo brzo dobijali kaznu. I Velež svoju i ja svoju", između ostalog je rekao Hasić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu stava svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti."

"Zato bih vas molio da imate razumjevanja za buduće poteze taman to bilo u prvom kolu, u drugom ili trećem, nije bitno ili onda kada se steknu uslovi ili dovoljna količina nepravde da ljudi reaguju na nju. I mi ćemo biti jedan od klubova koji će reagovati na tu nepravdu."

Šta je još govorio Hasić možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Borac Banja Luka rak rana BH fudlabala.
51 3
Radnik78
Dok se šiljilo i namještale titule Sarajevu i Želji tada je prvenstvo bilo regularno..ali džamahirija ne može da podnese da prvak BIH bude klub iz Republike Srpske.Sve bojkotovali klubovi iz pojasa Gaze.
9 45

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi