Velež ima priliku da nastavi evropski put

Feđa Dudić: Ne može nedostajati motivacije u ovakvim utakmicama, idemo ponovo na pobjedu

Edmir Škorić

Velež će u četvrtak gostovati ekipi Coleraine nakon trijumfa na Grbavici rezulatom 2:1.

Rođeni su na dobrom putu da se plasiraju u 2. pretkolo UEFA Konferencijske lige, nakon što su nadigrali goste iz Sjeverne Irske u prvom meču i potpuno zasluženo došli do pobjede.

"Malo se slegla ta euforija nakon prve utakmice. Bilo je prelijepo i nezaboravan dan na Grbavici, na kraju smo pobijedili. Možda bi bilo super da smo dali još jedan gol s obzirom na dominaciju na terenu, ali i ovako je dobro, pogotovo sada kada je ukinuto to pravilo gola u gostima. Faktički krećemo s 1:0 u revanš. Vidjeli smo šta može protivnik, ali očekujem sada drugačiju utakmicu. Protivnik će možda izaći visočije, igrati s dva napadača i malo promijeniti stil igre. Na Grbavici nisu imali nijedan korner, a iz kornera su zaista opasni. Zahvaljujući nama, imali su malo tih prekida i šansi. Idemo na pobjedu i u revanšu. Očekuje nas i malo manji teren nego Grbavica", rekao je Feđa Dudić, dodavši: "Sigurno da ne idemo tamo da se branimo, borit ćemo se kao da je prva utakmica".

"Svi koji su bili na Grbavici, putovat će za Irsku. Cvijanović i Dejanović nisu još u kadru, ali očekujem da se oni brzo vrate i da budu možda spremni već za početak Premijer lige i meč protiv Posušja", dodao je Dudić.

"Za ovo gostovanje u Evropi ćemo imati veliku motivaciju, a možemo jedino govoriti o tome hoće li biti dovoljno motivacije nakon takvih utakmica da igramo jednu utakmicu u prvenstvu", istakao je Dudić.

Hoće li biti promjena u timu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih pričao o tome koji sastav će igrati, mislim da i oni čitaju naše medije. Mogu reći da će biti nekih promjena u timu, ali sada... Imam neku viziju, ali prerano je još govoriti o početnom sastavau, moramo odraditi i trening tamo pred utakmicu".

"Mi smo specifična klapa. Na treningu pokušavamo da prevlada motivacija, da su igrači zadovoljni. I ja se trudim da to bude tako. Imamo odličnu atmosferu, ne pridodajemo previše važnosti utakmici koja slijedi, bez obzira koliko ona bila važna i što je to recimo evropska utakmica Veleža nakon 33 godine. Ne razmišljamo o nervozi. Prošli smo dosta toga, zreli smo, pokazivali smo u nekim ranijim utakmicama Premijer lige da imamo karakter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.