Sami odlučuju o svojoj sudbini: Tri bh. kluba su u prilici da zarade odličan novac!

Bila bi to značajna finansijska injekcija

Sami odlučuju o svojoj sudbini: Tri bh. kluba su u prilici da zarade odličan novac!

Admin Čaušević

Kao i u većini Evrope tako i mnogi bh. klubovi su se suočili sa određenim finansijskim problemima nastalim pandemijom koronavirusa. 

Izlazak na euroscenu za bh. klubove obično znači značajna finansijska injekcija, a formiranjem Konferencijske lige povećane su i šanse i za prolazak dalje, pa samim tim i veću zaradu.

U ovoj sezoni Bosnu i Hercegovini u Konferencijskoj ligi predstavljaju Velež, Sarajevo i Široki Brijeg i za učešće u prvom pretkolu oni su dobili po 150.000 eura.

Nakon prvih mečeva sve tri bh. kluba sudbinu drže u svojim rukama i u dobroj su poziciji da prođu u narednu rundu čime bi dodatno napunili svoju kasu.

Sarajevo je odigralo 0:0 protiv Milsamija, dok su Velež i Široki Brijeg upisali pobjede nad Coleraineom (2:1), odnosno Vllzanijom (3:1).

Revanš susret se igraju u četvrtak, pravilo gola u gostima ne važi čime su šanse bh. predstavnika još više povećane za prolazak.

Oglasi

Ako prođu u drugo pretkolo Sarajevo, Široki Brijeg i Velež će dobiti po 350.000 eura za nastup u drugom kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Širokibriježani bi drugom pretkolu igrali protiv AEL Limassola (Kipar), Rođeni bi išli na megdan AEK-u iz Atine, dok bi Borde momke čekali okršaji sa Elfsborgom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da četvrti bh. klub u Evropi, banjalučki Borac već ima zagarantovan nastup u drugom pretkolu Konferencijske lige te će u tu fazu takmičenja ukoliko ne uspije izbaciti Cluj. Ako ispadne prvaka naše zemlje čeka duel s lošijim iz dvomeča Žalgirsi - Linfield.

Inače, plasman u treću rundu kvalifikacija Konferencijske lige donosi čak 550.000 eura što je približno jednako budžetu nekih klubova koji se takmiče u Premijer ligi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Jedna bitna stvar novac ce dobiti 2022 god. ,a do tad valja obezbjediti stabilost kluba
3 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Zar Borac ne bi trebao igrati Evropa Ligu?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi