Nakon ispadanja od Cluja

Borcu slijedi sličan izlet kao Veležu

Admin Čaušević

Borac je nesretno ispao u Ligi prvaka.

Nakon što su izgubili prvi meč sa 3:1, fudbaleri prvaka BiH su odigrali odličan revanš, nakon 90 minuta su imali 2:0 te su odveli dvomeč sa Clujom u produžetak.

Kada se činilo da će oko osam hiljada gledatelja na Gradskom stadion u Banja Luci gledati penale na scenu je stupio Alexandru Chipciu koji je postigao sjajan gol za prolazak prvaka Rumunije.

Ispadanje od Cluja ne znači i kraj evropskog puta za Borac jer im slijede mečevi 2. pretkola Konferencijske lige. Svog protivnika su saznali večeras.

Banjalučane čeka sličan izlet kao i Velež jer će morati putovati u Sjevernu Irsku. Za protivnika će imati prvaka te zemlje Linfield.

Linfield je u Belfastu bio domaćin Žalgirisu, a nakon poraza u prvom meču sa 0:3, poraženi su i u revanšu i to sa 1:2 pa im slijedi dvomeč s Borcem.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prvi susret će se igrati 22. jula na Windsor park stadionu u Belfastu, dok je revanš utakmica na programu 29. jula u Banja Luci.

Podsjećanja radi, Velež u četvrtak gostuje u Sjevernoj Irskoj. Rođeni će na Mourneview Park u Lurganu braniti 2:1 protiv Colerainea u uzvartu prvog pretkola Konferencijske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.