Šampion Bosne i Hercegovine je prva žrtva UEFA-inih promjena

Gol u gostima je prošlost

Šampion Bosne i Hercegovine je prva žrtva UEFA-inih promjena

E. Škorić

Borac je u Banjaluci večeras uspio da postigne dva gola i da se rezultatski izjednači s Clujom u duelima prvog pretkola Lige prvaka. Nakon 180 minuta igre - 3:3.

U prvoj utakmici Rumuni su slavili s 3:1, ali je Borac večeras u Banjaluci na Gradskom stadionu pred oko 8.000 gledatelja savladao favorizovanog rivala s 2:0.

Do 60. minute mreže su mirovale, Borac dobro odgovarao na napade Cluja, tu i tamo prijetio, a onda - bum! Prvo Stojan Vranješ postiže gol za 1:0, a samo četiri minute kasnije Moraitis je bio strijelac.

Nisu domaći u svom tom naletu da postignu i treći pogodak, ali mogu da budu zadovoljni jer su izborili produžetke.

Slijedi sada dodatnih pola sata igre, a u slučaju da i tu ne bude pobjednika, pristupit će se izvođenju penala.

Borac i dalje ima šansu da napravi veliku senzaciju iako je bio otpisan nakon prvog meča. Dodatni motiv za prvaka BiH je činjenica da ga u 2. kolu čeka prvak Gibraltara, tim Lincolna, uz dužno poštovanje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono za čim sada sigurno u Banjaluci žale jeste činjenica da bi prošli dalje da UEFA ove godine nije promijenila pravo o golu u gostima. Da je ostalo to pravilo na snazi, Borac bi zbog gola Moraitisa u prvoju utakmici sada već slavio prolaz.

Ipak, neko je morao da bude prva žrtva UEFA-inih promjena pravila, a taj je neko prvak iz BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Oni igraju za Bosnu! Da se zna!
14 3
sarayson
J.bo vas sampion, neka su izvisili.
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi