Foto - Screenshot

Arthur Okonkwo se nije proslavio

Mladi golman Arsenala stao među stative i napravio kiks za pamćenje

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal porazom je započeo pripreme za novu sezonu engleske Premier lige.

Tim Mikela Artete poražen je jučer u prijateljskom meču od škotskog Hiberniana sa 2:1, a u ovom susretu igračima Arsenala gotovo da ništa nije išlo od ruke.

Promašio je Arsenal brojne velike šanse. Lopta je nekoliko puta pogađala okvir gola, Nicolas Pepe je promašio penal i tek u 82. minute Emille Smith-Rowe je zabio pogodak za 2:1.

Debi za zaborav na golu Topnika imao je 19-godišnji čuvar mreže Arthur Okonkwo, koji je u 21. minuti napravio katastrofalnu grešku koja je domaćem timu donijela prednost.

Nesretni Okonkwo je promašio loptu koja mu je vraćena, nije uspio najbolje da se snađe i fudbaler Hiberniana Boyle ju je lagano poslao u mrežu za prednost od 1:0.

Okonkwo je kompletnu karijeru proveo u Arsenalu, a nedavno je potpisao novi ugovor i priključio se prvom timu nakon impresivnih nastupa u rezervnoj ekipi.

Okonkwo nije na najbolji način počeo svoju seniorsku karijeru u londonskom klubu, a vidjet ćemo hoće li u budućnosti dobiti šansu da stane među stative.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.