Arsenal sprema veliko pojačanje: Spremni su desetka i duplo veća plata
Foto - EPA

James Maddison na Emiratesu

Arsenal sprema veliko pojačanje: Spremni su desetka i duplo veća plata

M. Šljivak

Londonski Arsenal navodno priprema veliki transfer.

Engleski mediji javljaju da bi Topnici u narednim danima mogli poslati ponudu za zvijezdu Leicestera Jamesa Maddisona koji je želja menadžera Mikela Arteta.

Navodno, Arsenal je spreman 24-godišnjem veznjaku ponuditi zaista odlične uslove koji bi ga sigurno privukli Emiratesu.

Tim iz Londona spreman mu je ponuditi petogodišnji ugovor (4+1) i duplo veću platu u odnosu na onu koju ima u Leicesteru i koja iznosi 5.7 miliona funti godišnje.

Također, na stolu je i dres sa brojem 10, pa je ovo svakako veoma interesanta ponuda za sjajnog fudbalera o kojoj će sasvim sigurno razmisliti.

Maddison je ugovorom za Leicester vezan do 2024. godine. Ako ga Arsenal bude želio morat će platiti i odštetu koja bi mogla biti veća od 50 miliona funti.

Međutim, novac nije problem za Arsenal. Spremni su trošiti na pojačanja i neće biti iznenađenje ako Maddison stigne na Emirates.

James Maddison je član Leicestera od 2018. godine. Došao je iz Norwicha, a ranije je nastupao i za Coventry te Aberdeen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Leicester je 24-godišnjak odigrao ukupno 118 utakmica i postigao je 27 pogodaka.

Treba istaći svakako da je Arsenal pokušao angažovati i Sergija Ramosa, ali je španski defanzivac odbio platu od 17 miliona eura i prihvatio je ponudu PSG-a.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Sta bi sa ovim klubom nikako da se vrate na pravi put .
9 0
capslockenter
Kako da ne, Maddison će garant otići iz kluba koji se bori za ligu šampiona i koji napreduje munjevitom brzinom, da bi igrao u raspalom Arsenalu...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi