Sjajni mladi defanzivac svoju karijeru će vjerovatno nastaviti u najboljoj ekipi Slovenije, gdje će imati sigurno još bolje uslove za dalji razvoj i igračku nadogradnju

Mahmić potpisuje za Muru

Mladi bh. defanzivac karijeru nastavlja u prvaku Slovenije · Saznajemo

Dino Kurbegović

Nakon što su nisu dobili licencu za nastup u Premijer ligi ove sezone, većina igrača Mladosti odlučila je potražiti nove izazove u svojoj karijeri, Amer Hiroš je potpisao za Osijek, Enes Alić je otišao u Domžale, dok je sjajni napadač Nedim Hadžić potpisao za Slaven Belupo.

Najvrjedniji eksponat u ekipi Mladosti svakako je 18-godišnji defanzivac Azur Mahmić. Ovaj mladi stoper, koji može igrati i na poziciji lijevog bočnog ima još godinu dana važeći ugovor s ekipom iz Doboja kod Kaknja.

Ipak, kako saznajemo Zeničanin bi u narednim danima trebao svoju karijeru nastaviti u drugom klubu. Kako trenutno stvari stoje, Mahmić će potpisati za prvaka Slovenije, ekipu Mure, koja je bila najbrža i najkorektnija u pregovorima oko prelaska ovog igrača.

Mura je prošle sezone na veliko iznenađenje osvojila svoju prvu titulu prvaka Slovenije, a sinoć su u okviru revanša 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na svome terenu s ubjedljivih 5:0 savladali Shkëndiju, te su obezbjedili nastup u drugom pretkolu.

Mahmić je svoju karijeru počeo u školi nogometa Tempo Sport u Zenici, da bi kao kadet došao u NK Čelik. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim Zeničana u Premijer ligi, a nakon ispadanja Čelika u niži rang, odlučio je da pređe u Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U redovima Mladosti u prošloj sezoni upisao je 29 nastupa i bio je standardni član ekipe koja je rezultatski izborila ostanak u Premijer ligi. Ovaj mladi defanzivac prošao je sve omladinske selekcije BiH, te je kao najmlađi igrač u prošlim kvalifikacijama bio i na okupljanjima mlade reprezentacije BiH. Ipak selektor Slobodan Starčević iz nepoznatih razloga zaobišao je ovog talentovanog mladog igrača na prošlim okupljanjima.

Nema sumnje da će eventualni prelazak Mahmića u redove Mure dobro doći za dalju karijeru ovog mladog igrača, koji želi ići stepenicu po stepenicu u svojoj karijeri. Ako se nastavi razvijati i igrati možemo očekivati da uskoro imamo standardnog seniorskog reprezentativca BiH za narednih 10-tak godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.