Nemanja Miljanović dobio posao u Borcu

Preuzima juniore banjalučkog tima

Nemanja Miljanović dobio posao u Borcu

M. Šljivak

Doskorašnji trener Mladosti iz Doboj Kaknja Nemanja Miljanović (49) našao je novi angažman.

Ovaj 49-godišnji stručnjak napustio je klupu Mladosti nakon što je tim iz Doboj Kaknja izbačen iz Premijer lige BiH, ali na novi posao neće dugo čekati.

Miljanović je novi angažman dobio u aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine - ekipi banjalučkog Borca, gdje će voditi juniorsku ekipu.

Miljanović je u Mladosti često koristio mlade fudbalere. Imao je najmlađu ekipu u Premijer ligi BiH i pored toga je bilježio zaista dobre rezultate.

Njegov rad sa omladincima nije ostao nezapažen. Borac je odlučio da ga angažuje i Miljanović će novi posao imati u redovima prvaka Bosne i Hercegovine.

Nemanja Miljanović je Mladost vodio od augusta prošle godine. Odradio je 29 utakmica na klupi tima iz Doboj Kaknja i ima učinak od sedam pobjeda pet remija i 17 poraza.

U trenerskoj karijeri je predvodio nekoliko švedskih klubova. Počeo je u juniorima Syrianske, gdje je potom kratak period radio i kao trener prvog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Radio je potom kao asistent u Elfsborgu,zatim je imao ulogu privremenog trenera prvog tima, a u Mldost je došao nakon dvogodišnjeg boravka u ekipi Eskilstune.

U igračkoj karijeri Miljanović je nastupao za Elfsborg, te za španske klubove Hercules i Salamancu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Nagrada za ispostovane sastave kojim je olaksao posao Fk borac Banja Luka u prosloj sezoni…
4 3
emadsarajevo2021
Ništa se nedesava slučajano u kriminalnoj hobotnici koju razvija Vico od Banja luke do saveza. Svaka čast majstore kad umiješ kupiti balije Durica i Colpu da ti ispunjavaju želje.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi