Nakon eliminacije od Vllaznije

Toni Karačić branio igrače Širokog Brijega

Edmir Škorić

Široki Brijeg je sinoć pomalo neočekivano ispao u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige.

Bh. predstavnik je imao 3:1 iz prve utakmice protiv Vllaznije, no u revanšu je izgubio s 3:0 i oprostio se od Evrope.

Trener Širokog Brijega Toni Karačić stao je u odbranu svojih igrača, koji su sigurno u psihološkom defektu, ali moraju da se trznu jer im slijedi hercegovački derbi protiv Zrinjskog u nedjelju.

"Rekao sam i prije prve utakmice kako se radi o jako dobrom protivniku za ovaj novo takmičenja. Zadovoljan sam kako smo reagovali i odigrali u prvom poluvremenu u Skadru. Bili smo bliže pogotku nego oni. U nastavku smo bili malo impresionirani atmoferom i podlegli smo pritisku. Međutim, apsolutno ništa nije naslućivalo da će nam se dogoditi onakvo drugo poluvrijeme. Iz praktički prvog napada u nastavku smo primili gol i nakon toga smo izgubili kontrolu nad utakmicom", rekao je Karačić, pa je dodao:

"Ipak, previše su toga dobroga ovi momci napravili da bih im sada nešto prigovarao. Velikom broju mojih igrača ovo je prvo iskustvo igranja evropskih utakmica i fanatične atmosfere kakva je bila u Skadru. Znam koliko im je teško, isto kao i meni i navijačima, ali vjerujte nije pošteno prema igračima iznositi salve negativnih kritika. Kritika je dobra, ali sad ih ne želim previše iskritizirati. Da je lako - nije, teško je. Ali kažem još jednom, apsolutno stojim iza igrača i ovoga što smo napravili, vjerujem u svoj rad".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti