Šok u Albaniji i preokret Vllaznije: Široki Brijeg ispao iz Konferencijske lige

Domaći slavili sa 3:0

Šok u Albaniji i preokret Vllaznije: Široki Brijeg ispao iz Konferencijske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su večeras u gostima od Vllaznije sa 3:0 i oprostili su se od nastupa u Konferencijskoj ligi.

Široki Brijeg je u prvoj utakmici koja se igrala prije sedam dana na Pecari pobijedio sa 3:1 i očekivalo se da će bh. klub večeras u Albaniji završiti posao i plasirati se dalje, ali su doživjeli šokantan poraz.

U prvom poluvremenu ove utakmice Široki je uspio nekako da diktira tempo igre i nije dozvolio ekipi Vllaznije da opasnije ugrozi njihov gol.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena domaći su poveli sa 1:0. Gurishta je bio asistent, a pogodak za vodstvo Vllaznije postigao je Đurđević.

Navijači domaćeg tima su vatrometom proslavili gol, a sudija je prekinio meč na desetak minuta kako bi se smirile strasti na tribinama stadiona u Shkoderu.

No, Vllaznia je i u nastavku meča bila dosta bolja. Albanski tim se u potpunosti u dvomeč vratio u 62. minuti kada je Imami pogodio mrežu Širokog za 2:0.

Oglasi

Ovaj rezultat vodio je meč u produžetke, te se očekivalo da će se igrači Širokog malo trznuti i početi igrati, ali se to nažalost nije desilo.

Potpuni krah bh. klub doživio je u 79. minuti kada je Vllaznia došla i do trećeg gola. U centru pažnje bio je Đurđević koji je drugim golom na utakmici povisio na 3:0 i donio svojoj ekipi potpuni preokret u ovom dvomeču.

Igrači Širokog pokušali su u finišu meča da dođu do gola i barem izbore produžetke, ali nažalost to nisu uspjeli da urade, te su se čini se neočekivano oprostili od Konferencijske lige već u prvom pretkolu.

Konferencijska liga, 1. pretkolo:

Vllaznia - Široki Brijeg 3:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Vllaznia: Žogović, Gurishta, Adili, Imami, Bulatović, Kruja, Kalezić, Da Silva, Januzi, Gjurgjevikj i Hoxhaj.

Široki Brijeg: Miškić, Čuljak, Jurić, Obšivač, Medić, Begić, Vukoja, Stanić, Ikić, Jurilj i Vujinović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Ugasi ligu skroz pusti krave neka pasu po tim stadionima koji ce nam davo fudbal
43 3
durgutajdin
Bruka! Sarajevo nemože pobjediti mrtvi tim iz moldavije ,ovi prokockali 2 gola razlike.Jedina svjetla tačka su Velež i Borac.
26 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi